17 de maig: LGTBIfòbies, ni a Sant Boi ni enlloc

17 de maig de 2021

Des que el 1990, l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra les LGTBIfòbies. 

L’objectiu d’aquesta jornada és sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGTBI a través de la informació, reflexió, reivindicació i denúncia contra les agressions físiques, psicològiques, intel·lectuals i morals de les persones per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat se suma a la commemoració d’aquesta jornada, deixant palès el seu compromís en la lluita contra tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones lesbianes, gais, trans i intersexuals. 

Durant tota la jornada, la bandera del moviment LGTBI romandrà desplegada al balcó del consistori i durant el vespre s’il·luminarà la façana amb els colors de l’arc de Sant Martí. 

Per reconèixer i visibilitzar les actuacions que entitats i centres educatius del nostre municipi estan portant a terme per afavorir el dret a la igualtat i la no-discriminació per motius d’orientació sexual i identitat o expressió de gènere, i promoure que es pugui viure la diversitat afectiva i sexual en plena llibertat, ha elaborat aquest vídeo sota el lema ‘LGTBIfòbies, ni a Sant Boi ni enlloc’: 

 

#SantBoiContraLesLgtifòbies