17M, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

17 de maig de 2022

Avui, 17 de maig, és el Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia , una jornada que té l’objectiu de conscienciar sobre les violències i discriminacions que pateixen les persones del col·lectiu LGBTI+.

La data del 17 de maig va ser escollida per commemorar que el mateix dia de 1990 l’Organització Mundial de la Salut va decidir eliminar l’homosexualitat de la seva classificació internacional de malalties.

A Catalunya, Llei 11/214, del 10 d’octubre, recull els principis d’equitat i de no-discriminació com elements fonamentals dels drets humans, i garanteix els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i erradica l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

A Sant Boi, el  Punt d’Informació i Assessorament LGTBI+, de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral de Catalunya, vetlla pel desplegament de la Llei a tot el territori, per tal de reconèixer, visibilitzar i posar en valor les diversitats sexuals i d’expressió de gènere i atendre de manera integral  les persones dels col·lectius i els seus entorns.

L’Ajuntament de Sant Boi s’adhereix a aquesta jornada i rebutja tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere.  Durant la jornada, la bandera irisada romandrà desplegada al balcó del consistori i, al vespre, la façana s’il·luminarà amb els colors de l’arc de Sant Martí.

‘Fugim de la lgtbifòbia!’

El passat dissabte 14 de maig, per commemorar aquesta diada, l’Ajuntament de Sant Boi, en col·laboració amb el Consell Esportiu del Baix Llobregat i l’entitat Sant Boi en Positiu Trans Vih, va organitzar un escape room amb el lema ‘Fugim de la lgtbifòbia’, amb proves lúdicoesportives de temàtica LGTBI.