17M. L’LGTBIFÒBIA ni a casa ni al carrer!

17 de maig de 2020

Avui, Dia Internacional de la lluita contra la lgtbifòbia, es commemora l’eliminació de l’homosexualitat de la llista de trastorns sexuals de l’Organització Mundial de la Salut l’any 1990.

L’Ajuntament de Sant Boi se suma  a aquesta jornada, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat de gènere o les seves orientacions sexuals i afectives, aquí i arreu del món.

Amb aquesta jornada s’aposta pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones independentment de la seva orientació sexual o identitat de gènere, condemnant totes les actituds de rebuig, prejudici i d’hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

Aquest any commemorem aquesta jornada #desdecasa i per això hem fet un recull de curtmetratges i documentals que visibilitzen i denuncien les discriminacions que pateixen les persones per raó de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

També us podeu descarregar la Declaració Institucional aquí.

 

LA COEDUCACIÓ COM A EINA DE PREVENCIÓ DE LA LGTBIFÒBIA

La coeduació és una eina fonamental per prevenir la discriminació i l’assetjament escolar per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere. Des de la petita infància, a través del conte, un dels recursos didàctics més potents dels que disposem,  transmetem idees i creences; oferim models de conducta i de relació; creem referents en els quals identificar-se; modelem expectatives i construïm una visió del món.

En aquesta jornada #desdecasa, us presentem el curmetratge d’animació stop-motion ‘Cua de Sirena’, basat en el conte de l’Alba Barbé i la Sara Carro, que trenca amb el binarisme de gènere.  El curtmetratge, produït per les associacions Actuavallès i Ca l’Enredus, pretén sensibilitzar entorn els estereotips de gènere i la diversitat, així com fomentar el lliure desenvolupament de la identitat i de l’expressió del gènere dels infants i joves.

El podeu veure clickant a la imatge: