19 DE FEBRER, DIA INTERNACIONAL CONTRA LA HOMOFÒBIA AL FUTBOL

19 de febrer de 2020

Avui, 19 de febrer, es commemora el Dia Internacional contra la homofòbia en el futbol, una jornada que té l’objectiu de garantir els drets de totes les persones a gaudir d’una pràctica esportiva lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Sant Boi, per segon any consecutiu, se suma a la commemoració d’aquesta diada, adherint-se a la campanya ‘Aturem la discriminació LGTBI en el futbol i arreu’ promoguda per La Generalitat de Catalunya, mitjançant la Direcció General d’Igualtat i la Secretaria General de l’Esport, i amb el recolzament de la Federació Catalana de Futbol.

Enguany, desde la SGEAF proposen l’etiqueta #XutemcontralaHomofobia per a la campanya, animant clubs, esportistes i persones vinculades al món del futbol a que facin un xut contra la discriminació de les persones LGTBI i difonguin vídeos i fotografies amb el cartell –que es podrà personalitzar- a través de les xarxes socials fent ús de la citada etiqueta.

Durant tota la jornada, la bandera irisada penjarà del balcó del consistori i al vespre s’il·luminarà la façana amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Demà dia 20 de febrer, l’entitat Sant Boi en Positiu TransVih organitza un cinefòrum amb la projecció ‘Fuera del Vestuario’, amb un col·loqui posterior amb l’activista Adolf i Tupac, integrador social que utilitza com a eina d’inclusió l’esport. Serà a les 18.30h a Can Massallera. Entrada gratuïta.

EL CLUBS DE FUTBOL DE SANT BOI SE SUMEN A LA LLUITA CONTRA LA LGTBIFÒBIA AL FUTBOL I ARREU

Els diferents clubs de futbol de Sant Boi,  FC Santboià, CF Ciudad Cooperativa, CD Marianao Poblet i CF Vinyets-Molí Vell, s’han sumat a la campanya ‘Aturem la discriminació LGTBI en el futbol i arreu’, deixant palès el seu compromís amb la lluita contra la discriminació per raó d’orientació sexual o d’identitat de gènere en el futbol.

Durant els partits del passat cap de setmana, els equips han fet la lectura d’un manifest i han desplegat la bandera irisada als seus camps.

 

Podeu descarregar-vos el cartell de la campanya aqui.