26 d’Octubre, Dia de la Visibilitat Intersexual

26 d'octubre de 2022

Avui, 26 d’octubre, es commemora un any més el Dia Internacional de la Visibilitat Intersexual, una jornada que té per objectiu reivindicar, protegir i defensar els drets de les persones intersex, així com també combatre l’estigma i la discriminació que pateixen per les seves característiques sexuals.

La intersexualitat és un ventall de condicions associades a un desenvolupament de les característiques sexuals, és a dir, cromosomes, genitals i gònades, que no encaixa amb l’estàndard binari de mascle i femella que ens han presentat sempre.

Una de les demandes principals de l’activisme intersexual és la prohibició de les intervencions quirúrgiques genitals sense consentiment, especialment a persones menors intersexuals; tractaments ‘normalitzadors’ binaris que tenen per objectiu esborrar la possibilitat de cossos diversos.

L’Ajuntament de Sant Boi se suma a aquesta commemoració deixant palès el seu compromís per la lluita dels drets de les persones intersexuals. Durant tota la jornada, la bandera del moviment intersexual romandrà desplegada al balcó del consistori.