28 DE JUNY, DIA INTERNACIONAL PER L’ALLIBERAMENT LGTBI

25 de juny de 2018

Aquest dia es commemoren els fets esdevinguts el 28 de juny de 1969 a Nova York, quan la comunitat LGTBI va sortir al carrer per manifestar-se i rebutjar una batuda policial al bar gai de Stonewall, que va acabar amb detencions i ferits greus.

Va ser la primera vegada que el col·lectiu LGTBI es rebel·lava de forma contunent contra les batudes i la situació de repressió institucional i social que es vivia.

Milers de persones LGTB van sortir al carrer per donar suport a les persones agredides, en una manifestació solidària que va ser l’origen del naixement del Gay Liberaton Front.

Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere.

ACTIVITATS PROGRAMADES

El 29 de juny, per tal de commemorar el Dia per l’alliberament lèsbic, gai, bisexual, trans i intersexual, l’Ajuntament de Sant Boi organitza activitats per a tots el públics als Jardins de Can Castells (Centre d’Art, c/Lluís Castells, 16). Veniu a gaudir d’aquesta celebració!

Podeu descarregar el Programa d’activitats