28J, A SANT BOI REIVINDIQUEM L’ORGULL

28 de juny de 2020

El 28 de juny és el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual en record dels anomenats fets de Stonewall –Estats Units- que van tenir lloc el 28 juny de 1969, fa ja més de 50 anys. Aquell dia, persones transsexuals i homosexuals van dir prou per primer cop a la discriminació a la que havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGTBI.

Durant tot el cap de setmana penjarà al balcó del consistori una pancarta amb el lema ‘A Sant Boi reivindiquem l’orgull’, per reivindicar i defensar els drets i llibertats de les persones LGTBI+.

Els i les joves del projecte ‘Esfera Jove’ de la Fundació Marianao,  en col·laboració amb l’Ajuntament, també han volgut posar el seu gra de sorra en la celebració d’aquesta diada, amb la pintada simbòlica d’un banc a la plaça Mercè Rodoreda i Gurgui. D’aquesta manera, volen visibilitzar la diversitat afectivo-sexual del nostre municipi i reivindicar els drets i el respecte a tota la ciutadania.

#AmbOrgull2020

Vídeo ‘Pintada simbòlica banc’

Exposició Reapropiant-nos. Històries de vida LGTBI+

Per tal de visibilitzar i reivindicar les experiències des de les diversitats sexuals i de gènere, ens fem ressò de l’exposició virtual: Reapropiant-nos de les nostres vides. Es tracta d’un projecte de l’entitat Enruta’t on persones LGTBI+ ens expliquen els seus relats de vida i ens conviden a reflexionar sobre què suposa sortir de la norma.

Tota l’exposició aquí.

Per un juny on les històries LGBTI+ siguin les protagonistes.

#NoEnPassemNiUna

 

Cinefòrum ‘Loxoro’

L’entitat Sant Boi en Positiu TransVih organitza el cinefòrum amb la projecció de  ‘Loxoro’, curt que forma part de la Mostra de curtmetratges peruans ‘Perú Sexual’.  L’activitat, que es portarà a terme en format virtual a través del perfil de Facebook @SBenPositiu, tindrà lloc el 5 de juliol a les 19h.