28J, SANT BOI AMB ORGULL

28 de juny de 2022

Avui, 28 de juny, es celebra en tot el món el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, una jornada que té el seu origen en la commemoració dels disturbis de Stonewall (Nova York) que van tenir lloc l’any 1969 i que van marcar l’inici del moviment d’alliberament homosexual.

L’Ajuntament de Sant Boi se suma a aquesta commemoració deixant palès el seu compromís en la lluita per la igualtat de drets, la no discriminació i la dignitat de les persones LGTBI+. Durant tota la setmana, la bandera irisada romandrà desplegada al balcó de l’Ajuntament i avui al vespre s’il·luminarà la façana del consistori amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Per celebrar l’Orgull, l’Ajuntament ha organitzat, en col·laboració a l’entitat Sant Boi en Positiu TransVih, l’acte central de commemoració que tindrà lloc el pròxim dissabte 2 de juliol a la Rambla Rafael Casanova:

  • 18h. Presentació i lectura del manifest
  • 18.15h. Entrega de premis Carxofa Diversa 2022
  • 19h. Show d’improvisació a càrrec de la companyia Emproderadas.

Tota la informació sobre les activitats que es duen a terme durant el mes de juny per commemorar l’Orgull LGTBI+ aquí.

EL BAIX LLOBREGAT, UNA COMARCA COMPROMESA

El Baix Llobregat és una comarca històricament compromesa en la lluita contra les desigualtats de gènere. Des de l’any  2014, amb l’aprovació de la Llei 11/2014 per a garantir els drets de les persones LGBTI i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, i promoure la igualtat de totes les persones independentment de la seva identitat, orientació sexual o expressió de gènere, s’han posat en marxa a la comarca diversos serveis i recursos adreçats a les persones LGTBI.

Fruit de la col·laboració entre tots els ajuntaments de la comarca i el Consell Comarcal, es va elaborar una guia que ofereix informació pràctica, completa i actualitzada sobre els diferents recursos, serveis i entitats existents al Baix Llobregat, adreçades a les persones LGTBI.