28J. SANT BOI AMB ORGULL

28 de juny de 2021

Cada 28 de juny es commemoren els aldarulls succeïts a Stonewall, Nova York (EUA), l’any 1969 que van marcar l’inici de l’alliberament homosexual. Aquell dia la població LGBTI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits.

Des d’aleshores, s’han fet molts passos endavant i Catalunya ha liderat aquest avenç. L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat porta anys desplegant polítiques LGTBI amb objectiu promoure  el respecte per la diversitat afectiva sexual i de gènere,  erradicar la LGTBIfòbia i  garantir que les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals disposin i gaudeixin dels mateixos drets i oportunitats que el conjunt de tota la ciutadania.

L’obertura a l’any 2018 del Punt d’Informació i Assessorament LGTBI, adherit a la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral de Catalunya, i l’aprovació al 2020 del I Pla per a la diversitat sexual, afectiva i de gènere, són exemples del compromís de l’Ajuntament en fer de Sant Boi una ciutat respectuosa amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

Com cada any, l’Ajuntament de Sant Boi se suma a la commemoració del Dia de l’Orgull LGTBI+ amb el lema ‘Sant Boi amb Orgull’. Al vespre la façana del consistori s’il·luminarà amb els colors de l’arc de Sant Martí i la bandera del moviment  LGTBI+ romandrà desplegada durant tota la setmana al balcó.

En col·laboració amb l’entitat Sant Boi en Positiu TransVih, l’Ajuntament ha organitzat  una sèrie d’activitats dirigides tant al públic general com al familiar que tindran lloc el 2 de juliol a les 18h als jardins de Can Castells.  Podreu trobar tota la informació aquí.

Per últim, us deixem aquí un vídeo recull d’algunes de les actuacions que s’han portat a terme en els últims anys per visibilitzar la diversitat sexual, afectiva i de gènere en el municipi , així com algunes de les mesures adreçades a garantir els drets de les persones LGTBI+ i evitar qualsevol tipus de discriminació per raó d’orientació sexual o identitat de gènere.