31 de març, Dia de la visibilitat trans

31 de març de 2020

El 31 de març celebrem el Dia per a la Visibilitat Trans*, iniciativa que va néixer el 2009 de la ma de l’activista transsexual estatunidenca Rachel Crandall, com a reacció pels pocs dies festius LGBTI. Fins aleshores la única commemoració que es coneixia era el Dia Internacional de la Memòria Transsexual, que recordava a les persones trans* víctimes de crims d’odi.

L’Ajuntament de Sant Boi se suma a aquesta iniciativa per continuar reivindicant els drets i la igualtat de les persones trans*, perseverant en la lluita contra tota mena de discriminació que aquest col·lectiu pugui patir, i a la idea de que les realitats trans* estiguin cada dia més presents en tots els àmbits de la vida, donant reconeixement, escoltant, veient i sensibilitzant.

Avui, en una celebració diferent a causa de les mesures excepcionals contra el Covid-19, es vol continuar fent visible lo invisible. Per aquest motiu, el Centre LGTBI de Barcelona ha llençat   la iniciativa #transvisiblesdesdecasa, animant a les persones trans a penjar les seves fotos a les xarxes socials per fer-se visibles, una manera diferent de celebrar aquesta diada des de casa.