8N, DIA DE LA SOLIDARITAT INTERSEXUAL

8 de novembre de 2018

Avui, 8 de novembre, es commemora el Dia de la Solidaritat Intersexual, en memòria d’Herculine Barbin i de tantes altres persones intersex que han estat (i encara són) marginades, estigmatitzades, mutilades i assassinades al no acomplir amb el diformisme de gènere imperant a la societat.

Des de Sant Boi, es reivindica la naturalitat de la diversitat corporal. Durant tota la jornada, penjarà la bandera intersex al balcó de l’Ajuntament i al vespre s’il·luminarà la façana amb els colors de l’Arc de Sant Martí.

Situació actual

La intersexualitat és un terme que fa referència a l’experiència d’haver nascut amb cromosomes, genitals i/o gònades que no acompleixen amb les expectatives socials de masculí o femení. Aquestes característiques sexuals són, en la gran majoria dels casos, variacions saludables dels cossos.

Tot i la nova actualització de la CIE, en la seva 11a versió, la intersexualitat encara continuarà considerant-se un ‘Trastorn del Desenvolupament Sexual’, lluny de l’objectiu de la despatologització pel que el col·lectiu porta anys de lluita.

La consideració de les persones intersexuals com a anòmales justifica, encara avui dia, els processos quirúrgics de ‘normalització del sexe’, eliminant els òrgans ‘incongruents’ o fent-los més ‘congruents’ amb els estereotips masculí o femení.