19 DE FEBRER, DIA INTERNACIONAL CONTRA LA HOMOFÒBIA AL FUTBOL. ATUREM LA DISCRIMINACIÓ EN EL FUTBOL I ARREU

13 de febrer de 2019

El Dia Internacional contra la homofòbia en el futbol es commemora el 19 de febrer, coincidint amb la data de naixement de Justin Fashanu, el primer futbolista professional que es va declarar públicament homosexual i que, a causa de la pressió i discriminació rebuda, es va acabar suïcidant.

Sant Boi se sumarà a la commemoració d’aquesta diada, adherint-se a la campanya ‘Aturem la discriminació LGTBI en el futbol i arreu’ promoguda per La Generalitat de Catalunya, mitjançant la Direcció General d’Igualtat i la Secretaria General de l’Esport, i amb el recolzament de la Federació Catalana de Futbol.

Durant tota la jornada, la bandera irisada penjarà del balcó del consistori i al vespre s’il·luminarà la façana amb els colors de l’arc de Sant Martí.

EL FC SANTBOIÀ SE SUMA A LA LLUITA DE LA CIUTAT CONTRA LA LGTBIFÒBIA AL FUTBOL I ARREU

El FC Santboià se suma a la campanya ‘Aturem la discriminació LGTBI en el futbol i arreu’, deixant palès el seu compromís amb la lluita contra la discriminació per raó d’orientació sexual o d’identitat de gènere en el futbol. El 17 de febrer, durant el partit de segona volta amb l’UE Figueres, es farà la lectura d’un manifest i desplegarà la bandera irisada a l’estadi, on romandrà durant tota la setmana.

A més, en els accessos a l’estadi es repartiran postals i xapes del Punt d’Informació i Assessorament LGTBI+, servei municipal que té per objectiu garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i lluitar contra la discriminació per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere en qualsevol àmbit.