Dia contra l’homofòbia al futbol

19 de febrer de 2022

L’Ajuntament de Sant Boi se suma un any més a la celebració del Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol, que es commemora avui, 19 de febrer. Aquesta jornada té l’objectiu de garantir els drets de totes les persones a gaudir d’una pràctica esportiva lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Durant el cap de setmana, romandrà desplegada la bandera irisada al balcó de l’Ajuntament amb el lema ‘Sant Boi contra les lgtbifòbies als esports’ i el dissabte al vespre s’il·luminarà la façana amb els colors de l’arc de Sant Martí.

El Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol es commemora el 19 de febrer, dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista en actiu que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic, d’origen nigerià, Justin va cursar la majoria de la seva carrera esportiva en el futbol anglès i va arribar a jugar en més de cinc equips. En record a la memòria d’aquest jugador i amb l’objectiu de destacar la seva lluita i coratge, va néixer la iniciativa per impulsar la data del 19 de febrer com a Dia Internacional contra l’Homofòbia en el Futbol.

Els clubs de futbol de Sant Boi també se sumen a aquesta commemoració, llançant una campanya en format vídeo a les xarxes socials amb el lema ‘LGTBIfòbies, ni a Sant Boi ni enlloc’. Amb aquesta campanya, els clubs santboians de futbol volen visibilitzar el seu rebuig davant qualsevol tipus d’agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació envers les persones LGTBI dins i fora del terreny de joc, així com manifestar el seu compromís de treballar per garantir  el respecte de la pluralitat d’orientacions sexuals i identitats de gènere.

#esportsegur