24 D’OCTUBRE, DIA D’ACCIÓ PER LA DESPATOLOGITZACIÓ TRANS

24 d'octubre de 2020

Avui, 24 d’octubre es commemora el Dia Internacional d’Acció per la Despatologització Trans, una jornada per reivindicar l’accés a una atenció sanitària no patologitzadora  i per trencar els tradicionals esquemes binaris de gènere.

Amb la commemoració d’aquesta data, que es celebra el tercer dissabte del mes d’octubre, es vol recordar que no va ser fins l’any 2018 que la Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar la transsexualitat de la llista de malalties  mentals i, que tot i que aquest fet és important, no és suficient i encara  queda molta lluita per endavant pel drets de les persones trans.

La patologització implica clares conseqüències sobre la vida de les persones trans: dificultats d’accés a tractaments a la sanitat pública, un poc reconeixement de les pròpies identitats, desigualtats i vulneracions de drets, transmissió a la societat d’una visió estereotipa i estigmatitzant, etc.

Sant Boi se suma a aquesta commemoració desplegant la bandera trans al balcó del consistori i amb la campanya a les xarxes #SantBoiPerLaDespatologtizacioTrans.

 

  • Per la lliure autodeterminació de la identitat de gènere
  • Per un model sanitari no-patologitzador
  • Per la llibertat de decisió sobre el propi cos
  • Per una societat lliure de transfòbia

 

 

Més informació aquí.