Dia de la Bisexualitat

23 de setembre de 2021

Avui, 23 de estembre, es commemora el Dia de la Visibilitat Bisexual, una jornada de reivindicació per la visibilitat i reconeixement de la bisexualitat com una orientació sexual amb identitat pròpia, i contra la bifòbia  present en tots els nivells socials i que s’articula especialment a través de la negació, invisibilitat, la marginació i la exclusió.

La celebració d’aquest dia en particular, en oposició a la resta de jornades en suport de la diversitat sexual, respon al sentiment de marginació que alguns membres d’aquest grup senten tant per part d’heterosexuals com per part de les grans comunitats LGBTI+.

L’origen d’aquesta jornada coincideix amb l’aniversari de l’activista bisexual Gigi Raven Wilbur. La primera celebració d’aquest dia va anar a càrrec de l’ILGA  l’any 1999.

Sant Boi se suma a la commemoració d’aquesta diada desplegant la bandera del moviment bisexual al balcó de l’Ajuntament  i il·luminant la façana amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Donar visibilitat a la bisexualitat i fomentar el respecte a la diversitat a la nostra societat són els elements clau per donar resposta a la bifòbia.