Dia de la Despatologització Trans

21 d'octubre de 2023

Avui es commemora el Dia Internacional d’Acció per la Despatologització Trans, una jornada que reivindica el dret a la identitat de gènere de les persones trans, no com una patologia, sinó com una possibilitat més de viure el gènere.

El passat 17 de febrer es va aprovar definitivament al congrés la Llei 4/2023 per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI, l’anomenada ‘Llei trans’.  Aquesta llei dona un pas cap a la despatologització de les persones trans, suprimint, a l’hora de sol·licitar el canvi registral de la menció del sexe, l’obligació d’aportar informes mèdics o psicològics relatius a la disconformitat amb el sexe i  la necessitat prèvia de modificació de l’aparença o funció corporal de la persona.

Sant Boi se suma a la celebració d’aquesta jornada, deixant palès el seu compromís amb la lluita pels drets de les persones trans. Durant tot el cap de setmana, la bandera del moviment trans romandrà desplegada al balcó del consistori.

Podeu consultar les activitats programades aquí.