Dia de la Visibilitat Bisexual

23 de setembre de 2023

Avui, 23 de setembre, es commemora el Dia de la Visibilitat Bisexual, una jornada de reivindicació contra la bifòbia i els estereotips que se’n deriven.

Una manifestació de bifòbia que sovint ens trobem és l’esborrament o invisibilitat bisexual, és a dir, la tendencia a ignorar, eliminar, falsificar o reexplicar l’evidència bisexual. Aquest esborrament pot incloure:

  • Creença que la bisexualitat en si mateixa no existeix.
  • Afirmació que totes les persones naixem bisexuals i que després ens decantem cap a l’heterosexualitat o l’homosexualitat. En aquest sentit, les persones que no ho fan, se les considera indecises i immadures.
  • Creença que les persones bisexuals són hipersexuals, el que esborra també les seves identitats. 
  • Acceptar la bisexualitat en les dones i minimitzar o rebutjar-la en els homes.

L’esborrament bisexual és una forma d’estigma i té conseqüències adverses per la salut mental de les persones que s’identifiquen com a bisexuals. 

L’Ajuntament de Sant Boi se suma a aquesta commemoració, deixant palès el seu compromís en la lluita contra la bifòbia i contra qualsevol discriminació per raó d’orientació sexual o d’identitat de gènere. Durant tot el cap de setmana, la bandera bisexual romandrà penjada del balcó del consistori, visibilitzant la bisexualitat i reconeixent-la com una orientació sexual amb identitat pròpia. 

Podeu descarregar una guia de recursos (filmografia, reportatges i llibres) sobre bisexualitat aquí.