Dia de la Visibilitat de les Persones No Binàries

14 de juliol de 2022

Avui, 14 de juliol, es commemora el Dia Internacional per la visibilitat no binària, una jornada reivindicativa celebrada des del 2012 que té com a objectiu  la conscienciació i la visibilitat de les necessitats de les persones no binàries arreu del món.

El binarisme de gènere és la classificació de sexe i gènere en dues formes diferents, oposades i excloents entres si: home i dona. Les persones no binàries són aquelles que opten per una classificació fora d’aquesta concepció binària de gènere  i qüestionen aquesta dualitat.

El no-binarisme és possiblement la realitat més desconeguda de tot el moviment LGTBI+ i per aquest motiu és important donar veu a les seves reivindicacions, com ara el reconeixement legal de les identitats no binàries i l’ús de pronoms i llenguatges neutres.

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat va aprovar l’any 2020 una instrucció per incorporar la referència al no-binarisme, al nom sentit i a la diversitat familiar en els documents administratius locals,  perquè les persones puguin expressar la seva identitat d’acord amb el nom sentit i el gènere lliurement autoidentificat.