Dia de la Visibilitat Intersexual

26 d'octubre de 2023

Avui, 26 d’octubre, es commemora un any més el Dia Internacional de la Visibilitat Intersexual, una jornada que té per objectiu reivindicar, protegir i defensar els drets de les persones intersex, així com també combatre l’estigma i la discriminació que pateixen per les seves característiques sexuals.

La intersexualitat és un ventall de condicions associades a un desenvolupament de les característiques sexuals, és a dir, cromosomes, genitals i gònades, que no encaixa amb l’estàndard binari de mascle i femella que ens han presentat sempre.

Una de les demandes principals de l’activisme intersexual és la prohibició de les intervencions quirúrgiques genitals sense consentiment, especialment a persones menors intersexuals; tractaments ‘normalitzadors’ binaris que tenen per objectiu esborrar la possibilitat de cossos diversos.  Segons una  enquesta de l’Agència dels Drets Fonamentals de l’Unió Europea, el 62% de les persones intersexuals van afirmar no haver donat el seu consentiment plenament informat abans de la seva primera intervenció quirúrgica per a modificar les seves característiques sexuals.

Al nostre país, amb l’entrada en vigor de La Llei 4/2023 per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI,  es prohibeix la modificació genital a menors de 12 anys. Altres disposicions que la llei estableix per garantir els drets de les persones trans les podeu consultar a les nostres xarxes @santboiesdiversa.

L’Ajuntament de Sant Boi se suma a aquesta commemoració deixant palès el seu compromís per la lluita dels drets de les persones intersexuals. Durant tota la jornada, la bandera del moviment intersexual romandrà desplegada al balcó del consistori.