Dia de la Visibilitat Trans

31 de març de 2022

Avui, 31 de març, se celebra el Dia Internacional de la Visibilitat Trans, una diada que pretén sensibilitzar contra la discriminació que pateixen les persones transgènere arreu del món i que, alhora ,vol ser un dia de celebració i visibilització per la seva comunitat.
Amb el terme transgènere ens referim a la persona que no s’identifica amb el gènere que li va ser assignat en néixer segons les seves característiques biològiques, sigui perquè se sent del gènere contrari o bé perquè la seva identitat no s’ajusta a les categories de gènere tradicionalment establertes.

L’Ajuntament de Sant Boi se suma a aquesta commemoració  reivindicant els drets i la igualtat de les persones trans i perseverant en la lluita contra tota mena de discriminació per identitat de gènere. Durant tota la jornada, la bandera del moviment trans romandrà desplegada al balcó de l’Ajuntament i al vwspre s’il·luminarà la façana amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Origen de la commemoració

El Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere el va promoure l’any 2009 l’activista transgènere de Michigan Rachel Crandall, en resposta a la poca visibilització que es donava a les persones trans dins l’agenda LGBT. Rachel Crandall és una dona transgènere activista que ha lluitat durant anys pels drets de les persones trans.

Tot i l’existència del Dia Internacional de la Memòria Trans, el 20 de novembre, no es comptava amb cap dia dedicat a la visibilització d’aquestes persones ni a sensibilitzar la societat sobre la discriminació que han patit i que encara pateixen.

 

Recursos i serveis per a persones trans

Recursos audiovisuals