Dia Internacional de la Bisexualitat

23 de setembre de 2019

Avui es celebra el Dia Internacional de la Bisexualitat, una jornada de reivindicació pel reconeixement de la bisexualitat com una orientació sexual amb identitat pròpia i contra la bifòbia i els estereotips que se’n deriven.

Lamentablement encara existeix una visió estereotipada i monosexista que estigmatitza a qualsevol persona amb atracció per més d’un gènere i/o sexe, donant-se actituds de bifòbia en tota la societat, inclòs entre el propi col·lectiu LGT.

Coincidint amb la data de la mort de Sigmund Freud, que va postular que els éssers humans són potencialment bisexuals i va facilitar l’obertura de noves vies sobre la diversitat sexualitat i l’orientació sexual, es celebra des de 1999 aquesta diada internacional.

L’Ajuntament de Sant Boi se suma a aquesta commemoració, deixant palès el seu compromís amb el foment de la visibilitat i la lluita pels drets de les persones LGTBI i contra qualsevol tipus de discriminació per raó d’orientació sexual.

D’aquesta manera, durant tota la jornada, la bandera del moviment bisexual penjarà del balcó del consistori i s’il·luminarà la façana durant el vespre