DIA INTERNACIONAL DE LA MEMÒRIA TRANS

20 de novembre de 2019

Avui, 20 de novembre, es commemora el Dia Internacional de la Memòria Trans*, un dia dedicat a la memòria de les persones que han estat assassinades, víctimes de la transfobia, l’odi i la por a les persones transgènere i de gènere no convencional.

Segons dades actualitzades de l’Observatori de Persones Trans Assassinades, des de l’1 d’octubre de 2018 al 30 de setembre de 2019 s’han registrat un total de 331 casos d’homicidis de persones trans* i de gènere no binari a tot el món, la majoria a Brasil (130), Mèxic (63) i Estats Units (30).

Des de l’inici dels registres, l’any 2008, el total de persones trans* assassinades han estat de 3.314 en 74 països en tot el món, tenint en compte que alguns països no fan un recompte sistemàtic d’aquests delictes i, per tant, és impossible estimar el número exacte.

L’estigmatització i la discriminació contra les persones transgèneres són reals: xantatges, insults, agressions físiques, violència sexual, tortures, assassinats,… són alguns dels delictes d’odi que pateixen aquestes persones en tot el món.

Des de Sant Boi, ens sumem al record de les víctimes i a la lluita contra la transfòbia i us recordem que el Punt d’Informació i Assessorament LGTBI+ ofereix, per aquelles persones i/o professionals que ho necessitin, un servei d’atenció i gestió d’incidències per discriminació així com de suport i acompanyament en la interposició de denúncies (àmbit penal, administratiu i laboral).

Més informació dels serveis i tràmits que es realitzen al Punt d’Informació i Assessorament LGTBI+ aquí.