Dia Internacional de la Visibilitat Trans

31 de març de 2023

Avui es commemora el Dia de la Visibilitat Trans, una jornada de celebració de la comunitat trans, en tota la seva diversitat, en què es fa èmfasi en els aspectes positius de ser trans.

El passat 17 de febrer es va aprobar definitivament al congrés l’anomenada ‘Llei trans’, una llei que suprimeix l’obligació d’aportar informes mèdics que acreditin la disfòria de gènere i la proba de dos anys de tractament hormonal, requisits que es sol·licitaven fins ara. A més, la llei permet l’autodeterminació del gènere a partir dels 16 anys sense autorització de les persones progenitores o tutores legals.

L’Estat espanyol se suma així als pocs països del món que permeten l’autodeterminació del gènere a través només d’una declaració, com Dinamarca, que va ser el primer país europeu en concedir aquest dret a les persones trans  l’any 2014.

Sant Boi se suma a la celebració d’aquesta jornada, deixant palés el seu compromís amb la lluita pels drets de les persones trans. Durant tot el cap de setmana, la bandera del moviment trans romandrà desplegada al balcó del consistori.