Dia Internacional de Sortir de l’Armari

11 d'octubre de 2023

Avui es commemora el Dia Internacional de Sortir de l’Armari, jornada que té com a objectiu donar suport a les persones LGTBI+ en la sortida de l’armari i prendre consciència sobre la importància de viure la sexualitat i la identitat de manera oberta. La creença fonamental és que l’LGTBIfòbia prospera en una atmosfera de silenci i ignorància, i que una vegada que la gent sap que té éssers estimats que són lesbianes o gais, és molt menys probable que mantinguin opinions homòfobes o opressives.
La sortida de l’armari comporta que, prèviament, la persona reconegui la seva orientació afectiva i sexual o identitat de gènere i l’autoacceptació. Aquest procés previ d’autoacceptació pot ser dificultat per la presència d’homofòbia o transfòbia interioritzades. D’altra banda, la persona LGTBI+  sovint valora el risc social (perdre la feina, amics o família) o risc d’agressions físiques i psicològiques de la revelació, ja que pot sofrir conseqüències perjudicials a causa de prejudicis, violència o fòbia de la diversitat.

SAI, el Punt d’Informació i Assessorament LGTBI+ a Sant Boi

Sant Boi  compta amb el Servei d’Atenció Integral a les diversitats sexuals i de gènere (SAI), un servei d’atenció a les persones LGTBI+ i a totes aquelles que s’hi adrecin per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere. El servei vol atendre a tothom, ja sigui per rebre informació, per formalitzar tràmits o per denunciar casos de discriminació, donant suport específic i si cal, adreçant a les persones a altres serveis del territori.  Tens més informació en aquest enllaç.