DIA INTERNACIONAL PER L’ALLIBERAMENT LGTBI. 50 ANYS DE STONEWALL

28 de juny de 2019

Avui es celebra el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI, una commemoració que engany reivindica la memòria del moviment pels drets LGTBI en el 50 aniversari dels aldarulls de Stonewall, una data que va suposar un punt d’inflexió de la comunitat LGTBI a nivell global.

Aquell 28 de juny de 1969 la comunitat LGTBI va sortir al correr per manifestar-se i rebutjar una batuda policial al bar gai de Stonewall, que va acabar amb detencions i ferits greus. Va ser la primera vegada que la comunitat LGTBI es rebel·lava de forma contundent contra la situació de repressió institucional i social que es vivia, i va ser a partir d’aquell moment que es va atrevir a manifestar-se de manera més oberta fins a arribar a la primera celebració del Dia de l’Orgull LGTBI, celebrat el 28 de juny de 1970 a Nova York.

El Dia per l’Alliberament LGTBI és un dia de reivindicació però també una festa per celebrar la diversitat i el respecte. L’Ajuntament de Sant Boi s’ha sumat a aquesta celebració amb l’organització d’activitats per al públic familiar, que van tenir lloc el 27 a la tarda, i amb el desplegament de la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó de la Casa de la Vila durant tota la setmana.

Us deixem algunes de les fotos de les activitats infantils:

27-06-19 Dia visibilitat LGTBI