Dia Visibilitat Lèsbica 2020

26 d'abril de 2020

Avui es commemora el Dia de la Visibilitat Lèsbica, una jornada reivindicativa que té per objectiu la visibilització les lesbianes a l’espai públic per tal d’esdevenir referents socials positius que contribueixin a la eliminació de prejudicis i lesbofòbia a la població.

Aquest any 2020, a causa de l’estat d’alarma  per la pandèmia pel Covid-19, aquesta commemoració la farem #desdecasa. Per aquest motiu, us hem preparat un recull de recursos sobre visibilitat lèsbica, amb recomanacions de pel·lícules, sèries de televisió i lectures per a públic adult i infantils. El podeu descarregar el document aquí.

Igualment, podreu seguir algunes de les activitats en línia que les diferents entitats i associacions han organitzat per a commemorar aquest dia,  com ara la conversa amb la periodista i activista Irantzu Varela a través d’Instagram Live del Centre LGTBI de Barcelona (@barcelonalgtbi) a les 18h, que repassarà diversos aspectes de l’actualitat i analitzarà quina és la realitat que viuen les dones lesbianes, dins i fora  de la comunitat LGTBI.

Ser lesbiana en una cultura tan

supremacista, capitalista, misògina, racista,

homòfoba i imperialista, és 

un acte de resistència’

– Cheryl Clarke-