La Xarxa de Municipis LGTBI+ organitza a Terrassa la Jornada Transinlab

8 de setembre de 2022

La jornada sobre ocupabilitat i persones trans* tindrà lloc el pròxim 18 d’octubre a Foment de
Terrassa.

La jornada Transinlab s’adreça a conèixer la realitat de les persones trans* en l’àmbit laboral, obtenir recursos, detectar oportunitats i reptes de millora en matèria d’ocupació.

S’emmarca en un conjunt d’accions promogudes per la Xarxa de Municipis LGTBI+ de Catalunya que permeten continuar connectant les persones i les entitats LGTBI+, les empreses i les administracions públiques, per compartir experiències i crear sinergies de col·laboració entre aquestes.

La Xarxa de Municipis LGTBI+ de Catalunya, constituïda el 28 de juny del 2016, neix de diversos ajuntaments catalans, compromesos des de fa anys amb el desplegament de les polítiques de gènere, i convençuts de la necessitat de superar les lògiques heteropatriarcals i defensar els drets de totes les persones a estimar i a viure la seva sexualitat, expressió i identitat de gènere amb igualtat d’oportunitats.

Transinlab neix fruit del compromís de la Xarxa per impulsar polítiques LGTBI+ i per la defensa dels drets fonamentals del col·lectiu, concretament de les persones trans*. Gràcies a aquest treball conjunt, els darrers anys s’han dut a terme diferents accions de les quals destaquen l’elaboració de dos guies amb l’objectiu de millorar la inserció laboral de les persones trans*.

A la seva elaboració van participar professionals vinculats a diversos àmbits de l’ocupació i de la igualtat de gènere i polítiques LGTBI+ de diferents ens que formen part de la Xarxa: Ajuntaments, Consells Comarcals, Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya. Es va comptar amb la participació de referents del col·lectiu propi i d’especialistes en la matèria LGTBI+ com Miquel Missé, sociòleg, consultor i formador en polítiques públiques per la diversitat sexual i de gènere.

Transinlab pretén posar sobre la taula diferents problemàtiques que afecten gran part de les persones trans* a Catalunya com ara l’atur, la dificultat per trobar oportunitats laborals, etc. Alhora que permetrà teixir aliances, conèixer projectes i programes actius, obrint-nos a un diàleg enriquidor que donarà continuïtat a aquest camí iniciat amb l’objectiu de consolidar el canvi i continuar promovent polítiques LGTBI+ que donin resposta a les necessitats pròpies d’una realitat diversa.

Per a inscriure’s a les Jornades o tenir-ne més informació es pot consultar la pàgina web
https://terrassaocupacio.cat/es/transinlab22-es/ 

Informació de la jornada:
Data: Dimarts, 18 d’octubre de 2022.
Horari: de 9.30 a 14.00 hores.
Lloc: Foment de Terrassa (carretera Martorell, 95 Terrassa)