Lesbianes històriques

26 d'abril de 2021

Avui es commemora el Dia de la Visibilitat Lèsbica, una jornada que té l’objectiu de fer visibles les lesbianes en la seva doble discriminació per ser dones i lesbianes. En diferents llocs del món es fa una crida a visibilitzar-se en l’espai públic i al compromís per fer polítiques que reconeguin aquesta doble discriminació  per tal d’avançar cap a la igualtat jurídica i real.

El paper de les dones lesbianes i la seva invisibilitat històrica

Si les lesbianes existeixen des de sempre, com és que no han tingut influència de cap mena en el decurs de la història? Per què existeix encara una manca evident de referents lesbianes en els diferents àmbits de la vida pública?  Potser perquè sempre han estat invisibles?

Actualment existeixen lleis d’igualtat de gènere i de no discriminació per raó d’orientació sexual, però encara existeixen  mecanismes de discriminació, molt subtils, però que  continuen impedint la igualtat real i plena de les dones lesbianes.

Per reconèixer i visibilitzar el paper de moltes dones lesbianes a la història i a l’actualitat, l’Ajuntament de Sant Boi ha elaborat el vídeo ‘Lesbianes històriques’, on podeu trobar  escriptores, poetes, artistes, esportistes, polítiques, directores de cinema i filòsofes lesbianes que van apostar i aposten per combatre  aquesta invisibilitat.