Mes de l’Octubre Trans

3 d'octubre de 2023

Comença el mes de l’Octubre Trans, un mes dedicat a reivindicar que les identitats trans no son patologies, sinó maneres de viure lliurament la identitat o l’expressió de gènere. 

Des de l’any 2007, el tercer dissabte d’octubre es celebra el Dia Internacional d’Acció per la Despatologització Trans, convocada inicialment per la plataforma Stop Trans Pathologization (STP). 

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat se suma a aquesta commemoració deixant palès el compromís en la lluita pels drets de les persones trans, oferint un servei d’atenció integral al seu Punt d’Informació i Assessorament LGTBI+.

Aquest any es vol posar el focus en les persones trans migrades amb l’exposició ‘El lugar que habito’, obra de Marina Bonilla. L’exposició, que tindrà lloc del 16 d’octubre al 5 de novembre a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, mostra la història de la Hanna, l’Edgar i l’Amanda, persones que han d’amagar la seva identitat perquè no existeix cap lloc on estigui permès ser elles mateixes. 

Per altra banda, l’entitat Sant Boi en Positiu Trans Vih, en col·laboració amb Perú Diversa,  organitza ‘Desconlonitzadxs’, Mostra de cinema LGTBIQA+ anticolonial, que tindrà lloc els dies 28 i 29 d’octubre a les 17h al teatre Cal Ninyo. Reserva d’entrades pròximament a través de entrapolis.com (taquilla inversa). 

Us podeu descarregar el programa aquí.

 

FONS DOCUMENTAL LGTBI+ A LES BIBLIOTEQUES

A partir d’aquest mes també podreu consultar i disposar d’un  fons documental LGTBI+ a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, amb molts títols sobre temàtica trans. Aquest fons documental se suma al ja disponible al Punt d’Informació i Assessorament LGTBI+, també amb servei de préstec, situat a Can Jordana (c. Ebre, 27).